POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Za penziće Bjelovarsko-bilogorske županije

U petak,  19. ožujka 2021. godine s početkom u 14,00 sati u Višenamjenskoj edukacijskoj dvorani u Velikom Grđevcu održana je početna konferencija projekta „Za penziće Bjelovarsko-bilogorske županije“.

Ovaj projekt provodi Matica umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije , a financiran je u iznosu od 3.111.000,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda kroz Javni poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”, ukupna vrijednost projekta  iznosi 3.660.000,00 kn.

Partneri na projektu su Bjelovarsko-bilogorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centri za socijalnu skrb na području Županije, te su kao njihovi predstavnici na konferenciji sudjelovali župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs sa suradnicima, gospođa Martina Bereš, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Sabina Svat, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Grubišno Polje.

Kroz projekt koji se provodi 18 mjeseci biti će zaposleno 40 žena,  njih 30 će završiti program stručnog osposobljavanja radi povećanja mogućnosti njihova zapošljavanja i osiguravanja pristup tržištu rada  koje u sklopu ovog projekta provodi Zagrebačko učilište, čija ravnateljica je također sudjelovanja u predstavljanju ovog projekta.

40 žena ciljane skupine će tijekom idućih 12 mjeseci pružati usluge potpore i podrške za 240 starijih i nemoćnih osoba.

Matica umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije se kao udruga umirovljenika odvažila i odlučila pokrenuti ovaj projekt,  i uz pomoć županijske Razvojne agencije projekt smo aplicirali i na veliko zadovoljstvo prošli. Iznenadilo nas je, ali i rastužilo što smo jako brzo našli korisnike. U 15 dana našli smo 240 korisnika starije životne dobi kojima je pomoć bila potrebna. Galopirajućim tempom starimo, po podacima koji su nam dostupni svaki šesti stanovnik Lijepe naše je iznad 65 godina. Zato je ovakav projekt hvalevrijedan i dobrodošao korisnicima, ali i ciljanoj skupini žena koje smo zaposlili.

Projekt se trenutno provodi na području grada Grubišnog Polja, te općina Hercegovac, Veliki Grđevac, Nova Rača i Severin.

Konferenciji su osim naprijed navedenih osoba prisustvovali predstavnici svih područja na kojima se provodi projekt, a u sklopu iste je upriličen i obilazak jednog korisnika na području Grada Grubišno Polje.